Kalau naik feri kena masuk ikut jeti.....
Kalau ramai kawan masuklah ikut jambatan...
Jumpa hidung mancung bukan semua pelancong..
Combi anak tanjung anak mami dok Jelutong....
Mailah sini..
Pulai Pinang Menanti..
Batu Feringgi Padang Kota..
Naik beca pusing Komtar
Pakat mai sini..
Pulau Pinang satu destinasi..
Tengok ular Tanjung Tokong..
Pesta Penang Sungai Nibong..
Kalau ramai kawan masuklah ikut jambatan...
Jumpa hidung mancung bukan semua pelancong..
Combi anak tanjung anak mami dok Jelutong....
Mailah sini..
Pulai Pinang Menanti..
Batu Feringgi Padang Kota..
Naik beca pusing Komtar
Pakat mai sini..
Pulau Pinang satu destinasi..
Tengok ular Tanjung Tokong..
Pesta Penang Sungai Nibong..
Begitulah bait-bait lagu Pesta Penang nyanyian Aris Ariwatan.
Weekend lalu kami ke Penang untuk menghantar parents in law ke Kompleks Tabung Haji Pulau Pinang. Bila pergi kami naik kereta melalui jambatan Pulau Pinang, dan bila pulang kami menaiki feri. Ketika dalam perjalanan pulang, kami singgah makan masakan ketam Paksu di Juru. Katanya kalau nak makan kena telefon order dulu, tapi kami gamble je hari tu. Kami makan nasi goreng dan masakan ketam berkuah. Nasi dia biasa-biasa je, tapi masakan ketam dia memmangggg LAZAT!!! Thumbs up lah!! Nak kata macam kuah mee bandung pun boleh juga, tapi sedapp!!! Kalau tak silap aku harga sepinggan adalah RM10 bersamaan dengan 2 ekor ketam. Sebab orang belanja, aku tak teliti pasal harga, cuma macam ternampak harga dia RM10. Kata kakak ipar aku yang merupakan penggemar kedai Paksu, kedai makan tersebut akan beroperasi sehingga bekalan ketam mereka habis. Pastinya ketam fresh dari laut. Nyum nyummm!!!!
Weekend lalu kami ke Penang untuk menghantar parents in law ke Kompleks Tabung Haji Pulau Pinang. Bila pergi kami naik kereta melalui jambatan Pulau Pinang, dan bila pulang kami menaiki feri. Ketika dalam perjalanan pulang, kami singgah makan masakan ketam Paksu di Juru. Katanya kalau nak makan kena telefon order dulu, tapi kami gamble je hari tu. Kami makan nasi goreng dan masakan ketam berkuah. Nasi dia biasa-biasa je, tapi masakan ketam dia memmangggg LAZAT!!! Thumbs up lah!! Nak kata macam kuah mee bandung pun boleh juga, tapi sedapp!!! Kalau tak silap aku harga sepinggan adalah RM10 bersamaan dengan 2 ekor ketam. Sebab orang belanja, aku tak teliti pasal harga, cuma macam ternampak harga dia RM10. Kata kakak ipar aku yang merupakan penggemar kedai Paksu, kedai makan tersebut akan beroperasi sehingga bekalan ketam mereka habis. Pastinya ketam fresh dari laut. Nyum nyummm!!!!
No comments:
Post a Comment